7η ΥΠΕ

Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης)
Δημοσκοπήσεις Υγείας Διοίκηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης

«ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»

Δεκ 6 2017 4:08 μμ

Ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διορισθέων της προκήρυξης 7Κ,  των διορισθέων του ΟΑΕΔ, καθώς και οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 5Κ.
Πρόκειται για μαζικές προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και στη Κρήτη, που αποτελούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας για την ενίσχυση με προσωπικό,  την ανάπτυξη νέων δομών υγείας και την αναβάθμιση  των  παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Συγκεκριμένα από την 7 Κ προκήρυξη που αφορά σε μόνιμο προσωπικό οι δομές Υγείας στην Κρήτη ενισχύονται με 37 άτομα Νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού ΤΕ  Κατηγορίας.  Αναλυτικότερα: 16 άτομα προσλαμβάνονται στο Νοσοκομείο  Βενιζέλειο, 5 στο Νοσοκομείο Χανίων, 5 στο  Νοσοκομείο Ρεθύμνου,  4 στο Νοσοκομείο Αγίου  Νικολάου,  2 στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, 1 στο Π.Π.Ι. Σφακίων, 1, στο ΠΕΔΥ Ηρακλείου, 1 στο ΠΕΔΥ Χανίων, 1 στο Κ.Υ. Κισσάμου και 1 στο Κ.Υ Καντάνου.
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ότι αφορά τις προσλήψεις στο Νομό Ρεθύμνου, τα πέντε άτομα αφορούν στην ενίσχυση με μόνιμο προσωπικό του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης , ικανοποιώντας το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για επάνδρωση του Κέντρου με μόνιμο προσωπικό προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του μοναδικού, προς το παρόν,  Δημόσιου Κέντρου αποκατάστασης στη Κρήτη. 
Από την προκήρυξη του ΟΑΕΔ προσλαμβάνονται 41 άτομα συνολικά, διαφόρων ειδικοτήτων και μάλιστα 8 από αυτούς αφορούν σε πληρώματα ασθενοφόρων, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης  αυτής της ειδικότητας και την ασφαλή μεταφορά των ασθενών από τα Κ.Υ στα Νοσοκομεία του νησιού. Συνολικά στα Κ.Υ. και  ΠΕΔΥ του νησιού προσλαμβάνονται με τη συγκεκριμένη προκήρυξη 18 άτομα.
Τέλος αναμένονται άμεσα οι οριστικοί πίνακες  διοριστέων της προκήρυξης 5Κ, αφού ήδη ανακοινώθηκαν οι προσωρινοί και από την οποία θα ενισχυθούν οι δομές Υγείας του Νησιού με 22 άτομα Μόνιμου προσωπικού που αφορούν σε 9 άτομα πλήρωμα ασθενοφόρων, 6 εργατοτεχνίτες και 7 Διοικητικό προσωπικό.
Η 7η Υγειονομική Περιφέρεια εκφράζει την ικανοποίηση της για την στελέχωση των υπηρεσιών της, διαβεβαιώνει τους πολίτες  ότι σε συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση της περαιτέρω ενίσχυσης των Νοσοκομείων και των δομών της Α/βάθμιας φροντίδας Υγείας με προσωπικό,  την  αναβάθμιση  του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού και των υποδομών προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άφησε και στη Κρήτη η εξάχρονη μνημονιακή πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων, χρόνια κατά τα οποία είχαμε μηδενικές προσλήψεις προσωπικού, σωρεία αποχωρήσεων  και καμία ανανέωση του πεπαλαιωμένου εξοπλισμού των Νοσοκομείων.  

Αρχείο: Δελτίο Τύπου αναλυτικά.

Επιστροφή