7η ΥΠΕ

Διοίκηση 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΔΥΠΕ Κρήτης)
Δημοσκοπήσεις Υγείας Διοίκηση 7ης ΥΠΕ Κρήτης

Εβδομάδα Ενημέρωσης και Εκδηλωσεων στο Ηράκλειο από τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης 12-16 Νοεμβρίου

Νοε 8 2018 3:52 μμ

«Εβδομάδα Ενημέρωσης για τα Βλαστοκύτταρα» από τις 12 - 16 Νοεμβρίου 2018

Η Εβδομάδα διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά απο τον Δήμο Ηρακλείου και την Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑ.Γ.Ν.Η, σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ομφαλικού Αίματος τη 15η Νοεμβρίου.

Στις 15 Νοεμβρίου διοργανώνεται εκδήλωση «Βλαστοκύτταρα, τα θαυματουργά κύτταρα: το παρόν και το μέλλον στην αντιμετώπιση των νοσημάτων του ανθρώπου» στην αιθουσα  Ανδρογεω, στις 17.00-21.00  για το ευρυ κοινο.

Αυτή τη χρονιά, η Εβδομάδα Ενημέρωσης πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας, και αποτελεί μέρος του δικτύου των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για την Ημέρα Ομφαλικού Αίματος. 

Επισυνάπτεται η αφίσα, το δελτίο τύπου και αναλυτικό προγραμμα.

Εκ της ΔηΤΟΒ, 

Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) Κρήτης 

Αιματολογική Κλινική ΠΑ.Γ.Ν.Η.

Ιατρική Σχολή Κρήτης, πτέρυγα 8Α, 1ος όροφος

Βούτες Ηράκλειο, 71500

www.cordbloodbankcrete.gr

Email: press@cordbloodbankcrete.gr 

Tηλ. 2810-394726 Κιν. 6930847253 

Ακολουθείστε μας στο facebook @cordbloodbankcrete

Η Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάτων Κρήτης (ΔηΤΟΒ Κρήτης) λειτουργεί υπό την ευθύνη της Αιματολογικής Κλινικής του Παν/κού Νοσοκ/μείου Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η) σε σύγχρονες εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης. Οι Δημόσιες Τράπεζες βλαστοκυττάρων είναι οργανισμοί που βρίσκονται σε νοσηλευτικά ή μη κερδοσκοπικά ιδρύματα κοινωφελούς χαρακτήρα. Συνδέονται με το παγκόσμιο δίκτυο δοτών μυελού και ομφαλικού αίματος για να έχουν πρόσβαση τα μεταμοσχευτικά κέντρα ανά τον κόσμο που ψάχνουν για συμβατό μόσχευμα (βλαστοκύτταρα) για ασθενείς.

Αρχείο: Δελτίο Τύπου Αναλυτικά - Πρόγραμμα

Επιστροφή