Αρχική Σελίδα

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

Το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας βρίσκεται στο χωριό Αγία Βαρβάρα του δήμου Γόρτυνας στο νομό Ηρακλείου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Άρχισε να λειτουργεί στις 9/8/1986 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία:Αγίου Θωμά, Αγίου Μύρωνα, Βενεράτου, Γέργερης, Δαφνών, Κάτω Ασιτών, Κορφών, Κρουσώνα, Μαράθου, Προφήτη Ηλία, Ροδιάς, Τυλίσσου.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας. 
 

Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Ενεργής Εφημερίας 
Οδοντιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Χειρουργικό 
(Λειτουργεί και ως ιατρείο έκτακτων περιστατικών)
 
Διαιτολογικό  
Γυναικολογικό/Μαιευτικό  

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή από επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων. Από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας προσφέρονται επίσης υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας. Πρόκειται για κατ' οίκον επισκέψεις που πραγματοποιούνται από νοσηλευτές/τριες του Κέντρου Υγείας για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν κατ' οίκον νοσηλευτικής φροντίδας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015

CERTIFICATE ISO 9001:2015

Σχήμα Διοίκησης

Υπουργείο Υγείας --> Διοίκηση 7ης ΥΠΕ --> Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας --> Περιφεριακά Ιατρεία Ευθύνης ΚΥ Αγίας Βαρβάρας --> Εξεταστήρια ευθύνης ΚΥ Αγίας Βαρβάρας