Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του Κ.Υ. Αγίας Φωτεινής.

Το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής βρίσκεται στον οικισμό Αγία Φωτεινή του Δήμου Αμαρίου στο Νομό Ρεθύμνου και αποτελεί αποκεντρωμένη οργανική μονάδα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης. Άρχισε να λειτουργεί στις 03/10/1989 και σε αυτό υπάγονται τα Περιφερειακά Ιατρεία: Μέρωνα, Νιθαύρης, Πρασσών, Φουρφουρά.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.  Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας τους, χωρίς όμως τα παρακάτω να είναι δεσμευτικά. 
 

Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Παθολογικό Ωράριο 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
Γενικής Ιατρικής Ωράριο 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.
Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών και Εφημερίας  Το Ιατρείο στελεχώνεται από τους εφημερεύοντες ιατρούς και λειτουργεί σε 24ωρη βάση εξυπηρετώντας επείγοντα και έκτακτα περιστατικά.
Παιδιατρικό

Ωράριο 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ.(Λειτουργεί μόνο την ημέρα Δευτέρα της εβδομάδας.)

Οδοντιατρικό

Ωράριο 9:00 π.μ. έως 2:00 μ.μ. Επίσης απογευματινή λειτουργία τέσσερις ημέρες ανά μήνα.

Χειρουργείο

Το Χειρουργείο στελεχώνεται από τους εφημερεύοντες ιατρούς και λειτουργεί σε 24ωρη βάση εξυπηρετώντας επείγοντα και έκτακτα περιστατικά (συρραφές, αλλαγές και περιποιήσεις τραυμάτων). Επίσης πραγματοποιούνται μικροεπεμβάσεις από Γενικό Ιατρό κατά το πρωινό ωράριο.

Τα Εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό, το οποίο λειτουργεί την ημέρα Πέμπτη της εβδομάδας και Ακτινολογικό το οποίο λειτουργεί ημέρα Πέμπτη, τρεις φορές ανά μήνα.

Στα Τακτικά Ιατρεία και στα Εργαστήρια του Κέντρου Υγείας λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων. Από το Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής προσφέρονται επίσης υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας. Πρόκειται για κατ' οίκον επισκέψεις που πραγματοποιούνται από νοσηλεύτριες του Κέντρου Υγείας για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν κατ' οίκον νοσηλευτικής φροντίδας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015

CERTIFICATE ISO 9001:2015

Σχήμα Διοίκησης

Υπουργείο Υγείας --> Διοίκηση 7ης ΥΠΕ --> Κέντρο Υγείας Αγίας Φωτεινής --> Περιφεριακά Ιατρεία Ευθύνης ΚΥ Αγίας Φωτεινής --> Εξεταστήρια ευθύνης ΚΥ Αγίας Φωτεινής