Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του ΚΥ Αρκαλοχωρίου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΡΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου βρίσκεται στο χωριό Αρκαλοχώρι του δήμου Μινώα Πεδιάδας στο νομό Ηρακλείου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Άρχισε να λειτουργεί στις 1987 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία: Αρχανών, Αλαγνίου, Γαρίπας, Παναγιάς, Πεζών, Σκινιά.


Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας. 
 

Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ 
Οδοντιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Εφημερείο Ενεργής Εφημερίας 
Γυναικολογικό/Μαιευτικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ 


Στο Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας δεν λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή από επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων. Από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου προσφέρονται επίσης υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας. Πρόκειται για κατ' οίκον επισκέψεις που πραγματοποιούνται από νοσηλευτές/τριες του Κέντρου Υγείας για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν κατ' οίκον νοσηλευτικής φροντίδας.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015

CERTIFICATE ISO 9001:2015

Σχήμα Διοίκησης

Υπουργείο Υγείας --> Διοίκηση 7ης ΥΠΕ --> Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου --> Περιφεριακά Ιατρεία Ευθύνης ΚΥ Αρκαλοχωρίου --> Εξεταστήρια ευθύνης ΚΥ Αρκαλοχωρίου