Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του ΚΥ Χάρακα

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΧΑΡΑΚΑ

Το Κέντρο Υγείας Χάρακα βρίσκεται στο χωριό Χάρακας του δήμου Αρχανών-Αστερουσίων στο νομό Ηρακλείου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Άρχισε να λειτουργεί στις 10/5/1989 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία: Ασημίου, Μεσοχωρίου, Μεταξοχωρίου, Πύργου, Τεφελίου.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Χάρακα λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας. 
 

Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ενεργής Εφημερίας 
Οδοντιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Μικτής Εφημερίας 
Χειρουργικό  


Στο Κέντρο Υγείας Χάρακα λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας δεν λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή από επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων.