Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του ΚΥ Σπηλίου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΠΗΛΙΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Σπηλίου βρίσκεται στο χωριό Σπήλι του δήμου Αγίου Βασιλείου στο νομό Ρεθύμνου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Άρχισε να λειτουργεί στις 28/2/1986 και σε αυτό υπάγονται τo πολυδύναμο  περιφερειακό ιατρείο Πλακιά και τα περιφερειακά ιατρεία : Αγίας Γαλήνης, Αγκουσελιανών, Ακουμιών, Αργυρούπολης, Αρμένων Ρεθύμνου, Επισκοπής Ρεθύμνου, Μελάμπων, Ρουστίκων.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, διαθέτοντας το κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ η περιοχή ευθύνης του είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας τους. 

ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΜΗΝΟΣ                 ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΗΜΕΡΑΣ                 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ
 


Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας
Γενικής Ιατρικής Ωράριο 8πμ έως 2μμ, κατόπιν ραντεβού.
Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ, κατόπιν ραντεβού, και Μικτής Εφημερίας
Οδοντιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ, κατόπιν ραντεβού.
Ιατρείο Εκτάκτων & Επειγόντων Περιστατικών 24 ώρες
Εξεταστήριο μαίας Ωράριο 8πμ έως 2μμ,κατόπιν ραντεβού. 
Φυσιοθεραπευτήριο Ωράριο 8πμ έως 2μμ,κατόπιν ραντεβού.
Εργαστήρια (Μικροβιολογικό-Ακτινολογικό) Ωράριο 8πμ έως 2μμ,κατόπιν ραντεβού.
Διαιτολογικό Κάθε Δευτέρα, κατόπιν ραντεβού.


Στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας.

Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού.

Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό. Για να κάνετε εξετάσεις απαραίτητα προσκομίζετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό. 

Για να κάνετε φυσικοθεραπείες πρέπει απαραίτητα να προσκομίζετε γραπτή γνωμάτευση ή ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό. 

Για να κάνετε προληπτική κυτταρολογική εξέταση (τεστ Παπ),απαραίτητα προσκομίζετε ηλεκτρονικό παραπεμπτικό από τον θεράποντα ιατρό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων. Από το Κέντρο Υγείας Σπηλίου προσφέρονται επίσης υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας. Πρόκειται για κατ' οίκον επισκέψεις που πραγματοποιούνται από νοσηλευτές/τριες του Κέντρου Υγείας για παροχή νοσηλευτικών υπηρεσιών σε άτομα που χρήζουν κατ' οίκον νοσηλευτικής φροντίδας.