Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του ΚΥ Βάμου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΜΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Βάμου βρίσκεται στο χωριό Βάμος του δήμου Αποκορώνου στο νομό Χανίων και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Άρχισε να λειτουργεί στις 22/9/1986 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία: Αγίας Ρούμελης, Ανωπόλης, Αρμένων, Αρωνίου, Βρυσών, Καλυβών, Κοντοπούλων, Κουρνά, Φρε, Εδικό Π.Ι. Κ.Α.Χ.Κ. και το Πολυδύναμο Π.Ι. Χώρας Σφακίων.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Βάμου λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Βάμου και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας. Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ, Ενεργής Εφημερίας 
Εξεταστήριο Μαιών Ωράριο 8πμ έως 2μμ
Άλλο Ιατρείο 
(Πρώτες Βοήθειες, Χειρουργικό)
Καθημερινά σε 24ωρη βάση
Εφημερείο Εφημερία
Κοινωνική Λειτουργός

Ωράριο 8πμ έως 2μμ

Οδοντιατρείο

Ωράριο 8πμ έως 2μμ

Παιδιατρικό 

Ωράριο 8πμ έως 2μμ

Στο Κέντρο Υγείας Βάμου λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας δεν λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό. Οσο αφορά το έργο του Κοινωνικού Λειτουργού παρέχει  υπηρεσίες συμβουλευτικού και υποστηρικτικού χαρακτήρα προς τον ασθενή και το περιβάλλον του . (βλέπε παρεχόμενες υπηρεσίες.)

Το Παιδιατρικό Ιατρείο, τα εμβόλια και τα πιστοποιητικά υγείας γίνονται κατόπιν ραντεβού. 

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων. Από το Κέντρο Υγείας Βάμου προσφέρονται επίσης υπηρεσίες κατ' οίκον νοσηλείας μέσω των Προγραμμάτων "Βοήθειας στο σπίτι".

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ISO 9001:2015

CERTIFICATE ISO 9001:2015