Καλώς ορίσατε στην ιστοσελίδα του ΚΥ Άνω Βιάννου

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΥ

Το Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου βρίσκεται στο χωριό Άνω Βιάννος του δήμου Βιάννου στο νομό Ηρακλείου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Άρχισε να λειτουργεί στις 21/6/1989 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία: Άρβης, Εμπάρου, Κερατόκαμπου, Πεύκου, Ψαρής Φοράδας.

Προσφερόμενες Υπηρεσίες

Στο Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας. 
 

Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ 
Γυναικολογικό/Μαιευτικό Ωράριο 7πμ έως 3μμ 
Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Ενεργής Εφημερίας 
Χειρουργικό 
(Λειτουργεί αίθουσα Μικροεπεμβάσεων και Αποστείρωσης)
 
Διαβητολογικό  
Άλλο Ιατρείο 
(Υπέρτασης)
 


Στο Κέντρο Υγείας Άνω Βιάννου λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας δεν λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή από επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων.

Σχήμα Διοίκησης

Υπουργείο Υγείας --> Διοίκηση 7ης ΥΠΕ --> Κέντρο Υγείας  Άνω Βιάννου --> Περιφεριακά Ιατρεία Ευθύνης ΚΥ  Άνω Βιάννου --> Εξεταστήρια ευθύνης ΚΥ  Άνω Βιάννου