Κέντρο Υγείας Ανωγείων

 

 


Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται στο χωριό Ανώγεια του δήμου Ανωγείων στο νομό Ρεθύμνου και εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Αρχισε να λειτουργεί στις 1993 και σε αυτό υπάγονται τα περιφερειακά ιατρεία:
 • Π.Ι. Λιβαδίων

 • Π.Ι. Ζωνιανών

 • Π.Ι. Γωνιών

 • Εξυπηρετεί 7116 άτομα σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού του 2011.

  Στοιχεία επικοινωνίας:
  Διεύθυνση:
  Ανώγεια Μυλοποτάμου, Τ.Κ. 74051
  Τηλέφωνο: 28340-31208, 28343-40200
  Fax:
  28340-31300
  URL:
  http://www.hc-crete.gr/ky-anogeia
  Email: kyanogeion@hc-crete.gr

  Προσβασιμότητα
  Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων εποπτεύεται από την 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Το πλησιέστερο νοσοκομείο είναι το ΠΑΓΝΗ, το οποίο απέχει 32,2 Km με μέσο χρόνο πρόσβασης 40 λεπτά.
  Κάλυψη υπηρεσιών υγείας του ΚΥ
  Το Κέντρο Υγείας Ανωγείων προσφέρει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στον πληθυσμό ευθύνης του, ο οποίος ανέρχεται σε 7116 άτομα. Γεωγραφικά, στην περιοχή ευθύνης του εντάσσονται οι δήμοι:
  Ανωγείων (Δημοτικό Διαμέρισμα: Ανωγείων ), Μυλοποτάμου (Δημοτικά Διαμερίσματα: Καλύβου, Αγίου Ιωάννου, Λιβαδίων, Ζωνιανών, Αξού και Βενίου), Μαλεβιζίου (Δημοτικά Διαμερίσματα: Γωνιών, Αστυρακίου, Αηδονοχωρίου και Καμαριώτου ).

  Προσφερόμενες Υπηρεσίες
  Στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων λειτουργούν ιατρεία διαφόρων ειδικοτήτων για την προσφορά πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει εποπτικά τα ιατρεία που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων και το αντίστοιχο ωράριο λειτουργίας.
   
  Ιατρείο Ωράριο Λειτουργίας*
  Γενικής Ιατρικής/Παθολογικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Ενεργής Εφημερίας 
  Παιδιατρικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ και Ενεργής Εφημερίας 
  Γυναικολογικό/Μαιευτικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ 
  Οδοντιατρικό
  -(δύο φορές την εβδομάδα)
   
  Ιατρείο Έκτακτων Περιστατικών Ενεργής Εφημερίας 
  Φυσιοθεραπευτικό Ωράριο 8πμ έως 2μμ 

  * Ενεργής Εφημερίας: Υπάρχει φυσική παρουσία του προσωπικού επί 24ώρου βάσεως
    Μικτή Εφημερία: Υπάρχει φυσική παρουσία του προσωπικού μέχρι τις 12μμ και μετά παραμένει σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και σε περιοχή άμεσης πρόσβασης στο ΚΥ σε περίπτωση ανάγκης
    Εφημερία Ετοιμότητας: Υπάρχει φυσική παρουσία του προσωπικού μέχρι τις 2μμ και μετά παραμένει σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας και σε περιοχή άμεσης πρόσβασης στο ΚΥ σε περίπτωση ανάγκης.


  Στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων λειτουργεί Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας. Επίσης, στα Τακτικά Ιατρεία του Κέντρου Υγείας λειτουργεί σύστημα ορισμού ραντεβού. Τα εργαστήρια που λειτουργούν στο Κέντρο Υγείας είναι: Μικροβιολογικό και Ακτινολογικό.

  Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, πραγματοποιούνται επίσης από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας κατ' οίκον επισκέψεις. Οι επισκέψεις αυτές γίνονται από γιατρούς ή από επισκέπτες υγείας, μαίες, κοινωνικούς λειτουργούς κτλ του Κέντρου Υγείας σε άτομα που είναι κατακεκλιμένα ή δεν μπορούν να προσέλθουν στο Κέντρο Υγείας λόγω κατάκλισης, κινητικών προβλημάτων ή/και μη ύπαρξης συγγενικών προσώπων.

  Ανθρώπινο Δυναμικό
  Στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων δραστηριοποιείται ιατρικό προσωπικό των παρακάτω ειδικοτήτων:
  • Αγροτικός Ιατρός
  • Γενικός Ιατρός
  • Μικροβιολόγος
  • Παιδίατρος
  • Οδοντίατρος
  Υποστηρικτικό έργο προσφέρει ένα σύνολο άλλων επαγγελματιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Ειδικότερα, οι ειδικότητες που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας είναι:
  • Φυσιοθεραπευτής
  • Νοσηλευτής/τρια
  • Μαιευτής/Μαία