Εθελοντική Αιμοδοσία

Σε συνεργασία με τις εποπτευόμενες μονάδες υγείας ευθύνης μας και τους Συλλόγους Αιμοδοσίας συμβάλλουμε στην εθνική προσπάθεια για παροχή υψηλής ποιότητας αιμοδοσιακή υγειονομική περίθαλψη, με στόχο την αυτάρκεια αίματος και παραγώγων του στη χώρα μας.

Στόχος και όραμα μας να καταστήσουμε την εμπειρία της αιμοδότησης αποτελεσματικότερη, πιο προσιτή και ελκυστική. 

ΓΙΝΕ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟ ΣΟΥ
ΠΡΟΣΦΕΡΕ ΑΙΜΑ
ΣΕ 10 ΛΕΠΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ!!!

Ο εθελοντής αιμοδότης προσφέρει το αίμα του ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ χωρίς κανενός είδους πειθαναγκασμό, ανώνυμα την ώρα που ο ίδιος αισθάνεται καλά, όχι την ώρα της ανάγκης, όχι την τελευταία στιγμή.

Αισθάνεται την αιμοδοσία σαν κοινωνικό χρέος και ότι συμμετέχει ενεργά στη επίλυση ενός κοινωνικού προβλήματος -της έλλειψης αίματος- που είναι και δικό του.

Χρήσιμες πληροφορίες για το Αίμα:

Το αίμα, χωρίς το οποίο το σώμα δεν μπορεί να λειτουργήσει, είναι ένα αρκετά πολύπλοκο όργανο/ιστός που αποτελείται από ένα υγρό μέρος και διάφορα είδη κυττάρων του αίματος. Υπάρχουν οκτώ διαφορετικοί τύποι αίματος (ομάδες αίματος), από τις οποίες καθορίζεται η συμβατότητα μεταξύ του δότη και του δέκτη.

Ο μέσος ενήλικας διαθέτει μεταξύ τεσσάρων και πέντε λίτρων αίματος (σχεδόν δέκα μονάδες). Μία μονάδα αίματος (σαν αυτή που δίνεις σε μία απλή Αιμοδοσία) ζυγίζει περίπου 450 ml, ποσότητα η οποία δεν γίνεται αισθητή (όταν τη δίνεις) αφού αναπληρώνεται γρήγορα  από τον οργανισμό του υγιούς αιμοδότη.

Τα συστατικά του αίματος:

Το αίμα στο σύνολο του (ονομάζεται ‘ολικό αίμα’) αποτελείται από τέσσερα  συστατικά -ερυθρά αιμοσφαίρια, λευκά αιμοσφαίρια, πλάσμα και αιμοπετάλια- κάθε ένα από τα οποία επιτελεί διαφορετική λειτουργία. Το προσφερόμενο αίμα διαχωρίζεται σε διάφορα προϊόντα βασιζόμενα σε αυτές τις διαφορετικές λειτουργίες, που σημαίνει ότι κάθε ασθενής θα πάρει μόνο το συγκεκριμένο συστατικό το οποίο χρειάζεται.

-

EGALITE website ecream website circe website Cyberhimprex
EU-GAPP website EU-JAMRAI website EU-IPAAC website Panacea Research Project website ΕΣΠΑ