Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών

Σεπ 15 2023 4:41 μμ

« Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών».

Κάθε τρίτο Σάββατο του Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα Εθελοντή Δότη Μυελού Των Οστών. Ο εθελοντής δότης μυελού των οστών χαρίζει ζωή σε συνανθρώπους του που πάσχουν από καρκίνο του αίματος ή άλλα αιματολογικά νοσήματα. Την συγκεκριμένη ημέρα  γίνεται απόδοση τιμής και ευγνωμοσύνης στον Δότη Μυελού των Οστών, σε αυτόν που γίνεται ζωή για κάποιον άγνωστο ή συγγενή, για μικρό παιδί, ή ενήλικα που η διάγνωση του καρκίνου του στερεί το δικαίωμα στην ελπίδα ενώ ταυτόχρονα είναι ημέρα αναφοράς και ευαισθητοποίησης για την σημασία της εθελοντικής δωρεάς Αιμοποιητικών Κυττάρων.

H δημιουργία μεγάλων εθνικών δεξαμενών είναι καίριας σημασίας στην εύρεση συμβατών δοτών που θα χαρίσουν ζωή σε αυτούς τους ασθενείς 

Δυστυχώς, η Ελλάδα μετρά μια εξαιρετικά μικρή δεξαμενή εθελοντών δοτών που αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών της και η χώρα μας διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά δοτών ανά πληθυσμό.

Η διαδικασία για να γίνει κάποιος Εθελοντής Δότης Μυελού των οστών είναι απλή μέσα από τρία βήματα. Ενημέρωση του υποψηφίου δότη από τα τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων, συμπλήρωση αίτησης δότη μυελού των οστών και λήψη του επιχρίσματος (δείγμα σάλιου με μπατονέτα από το στόμα).

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών για την πολύτιμη προσφορά τους .

Γίνε κι Εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών και Σώσε μια Ανθρώπινη Ζωή!

Αρχείο: Δελτίο Τύπου

Επιστροφή

EGALITE website ecream website circe website Cyberhimprex
EU-GAPP website EU-JAMRAI website EU-IPAAC website Panacea Research Project website ΕΣΠΑ