Γεωγραφία Δήμων Νομού Ηρακλείου

Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων

Ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων συστάθηκε  από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αστερουσίων, Νίκου Καζαντζάκη  και Αρχανών. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 335.38 τ.χλμ.

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων, κάντε κλικ εδώ (περίπου 27ΜΒ).

Δήμος Βιάννου

Ο Δήμος Βιάννου έχει έκταση 221.539 στρεμμάτων και βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νομού Ηρακλείου.

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Βιάννου, κάντε κλικ εδώ (περίπου 24ΜΒ).

Δήμος Γόρτυνας

O Δήμος Γόρτυνας συστάθηκε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γόρτυνας, Αγίας Βαρβάρας, Κόφινα  και Ρούβα. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 462.71 τ.χλμ .

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Γόρτυνας, κάντε κλικ εδώ (περίπου 33ΜΒ).

Δήμος Ηρακλείου

Ο Δήμος Ηρακλείου προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ηρακλείου, Παλιανής,  Τεμένους, Νέας Αλικαρνασσού και  Γοργολαϊνη. Η έκταση του νέου Δήμου είναι 245.12 τ.χλμ.

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Ηρακλείου, κάντε κλικ εδώ (περίπου 26ΜΒ).

Δήμος Μαλεβιζίου

Ο Δήμος Μαλεβιζίου προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γαζίου, Κρουσώνα  και Τυλίσου. Η έκταση του είναι 292,70 τ.χλμ.

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Μαλεβιζίου, κάντε κλικ εδώ (περίπου 27ΜΒ).

Δήμος Μινώα Πεδιάδας

Ο Δήμος  Μινώα-Πεδιάδας προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αρκαλοχωρίου, Θραψανού  και Καστελλίου με έκταση 394,24 τ.χλμ

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Μινώα-Πεδιάδας, κάντε κλικ εδώ (περίπου 29ΜΒ).

Δήμος Φαιστού

Ο Δήμος Φαιστού, συστάθηκε από τη συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ζαρού, Τυμπακίου  και Μοιρών και έχει έκταση 412.74 τ. χλμ.

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Φαιστού, κάντε κλικ εδώ (περίπου 33ΜΒ).

Δήμος Χερσονήσου

Ο Δήμος Χερσονήσου προέκυψε από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Γουβών, Χερσονήσου, Επισκοπής και Μαλίων. Η έκταση του είναι 271,58 τ.χλμ

Για να κατεβάσετε σε πολύ υψηλή ανάλυση τους παραπάνω χάρτες που αναφέρονται στον Δήμο Χερσονήσου, κάντε κλικ εδώ (περίπου 17ΜΒ).

EU-GAPP website EU-JAMRAI website EU-IPAAC website Panacea Research Project website ΕΣΠΑ